Contact

Pasajul subteran Oneștilor și treceri de pieton inteligente, depuse spre finanțare

Acasă > Transport > Pasajul subteran Oneștilor și treceri de pieton inteligente, depuse spre finanțare

Joi, 17 august 2023, Consiliul Județean Bihor a depus cererea de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul „Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor”. În cadrul acestui proiect, se dorește realizarea unui pasaj subteran, în Oradea, la intersecția străzilor Oneștilor cu Tudor Vladimirescu și, în plus, amenajarea a 144 de treceri de pietoni, pe drumurile județene, cu semnalizare inteligentă.

Vă reamintim că, la începutul lunii august 2023, Consiliul Județean Bihor a votat preluarea străzii Oneștilor în administrare și clasificarea ca drum județean, astfel încât să poată să depună proiectul cu fonduri europene. Acesta a fost clasificat ca DJ 797H.

Lucrarea ar urma să aibă, cu tot cu rampe de acces, o lungime de 191 metri, din care 41,8 metri pasajul propriu-zis. Gabaritul de trecere al acestuia va fi de 4,5 metri.

Costurile pentru pasaj se ridică la 61.925.832,03 lei, cu TVA.

Cea de-a doua componentă a proiectului prevede amenajarea a 144 de treceri de pietoni în interiorul localităților străbătute de drumuri județene din județul Bihor. Trecerile vor fi iluminate cu led și vor avea un ,,sistem inteligent”, în sensul în care, la apropierea unui pieton de trecere, intensitatea luminii se va accentua.

Această a doua componentă are o valore de 12.090.820,48 de lei, cu TVA.

Prin realizarea acestor proiecte se va reduce, pe de-o parte, conflictul în trafic (în cazul pasajului subteran) și, pe de altă parte, se vor reduce accidentele rutiere în care sunt implicați pietonii, prin creșterea siguranței trecerii drumurilor județene.

Proiectul ,,Implementare soluții de creștere a siguranței traficului pe rețeaua de drumuri județene din Județul Bihor” a fost depus în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, Obiectivul de politică 3: O Europă mai conectată prin creșterea mobilității, Prioritatea 5: O regiune accesibilă, Obiectivul specific 3.2.: Dezvoltarea și creșterea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) și a mobilității transfrontaliere.

Anterior Avansează lucrările la Aeroportul Oradea, la terminal, pistă și gardul inteligent

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor