Contact

Pod nou în Nimăești, comuna Curățele

Acasă > Infrastructură > Pod nou în Nimăești, comuna Curățele

Începute în a doua jumătate a lunii august 2022, lucrările la noul pod din localitatea Nimăești, comuna Curățele, au fost finalizate. Podul are o lungime de 12 metri și este situat pe drumul județean DJ 764H, peste Valea Beiușele.

Vechiul pod, construit în 1970, cu o lungime de 8 metri, avea podina din grinzi de lemn puse pe o structură metalică și nu mai corespundea normativelor.

 „Până la construcția noului pod traversarea văii se făcea pe un pod cu grinzi de lemn, în condiții improprii circulației. Fondurile au fost asigurate din bugetul Consiliului Județean Bihor, din economiile realizate ca urmare a reorganizării activității instituției. În ultimii 3 ani din aceste economii au fost realizate mai multe investiții: podul peste Criș la Bulz, asfaltarea drumului Căpâlna – Șoimi, asfaltarea drumului Bicaciu – Ianoșda. Tot din aceste economii au fost asigurate bugetele pentru suplimentare la proiectele de curățenie în județul nostru”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Noua construcție este din beton armat cu suprastructură din grinzi precomprimate EUROCODE tip T. De asemenea, s-a urmărit asigurarea scurgerii apelor și protejarea drumului județean DJ 764 H, a proprietăților adiacente la inundații și modernizarea infrastructurii rutiere pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță.

Lucrările au fost executate de firma S.C. ILE VIOREL CONSTRUCT S.R.L. Valoarea contractului este de 1.979.939,05 lei, fără TVA. Termenul prevăzut în contract a fost de 12 luni, dar proiectul a fost finalizat în mai puțin de 9 luni.

Anterior 19 proiecte finanțate de Consiliul Județean Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor