Contact

Pot fi depuse cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiecte non-profit

Acasă > Economie > Pot fi depuse cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiecte non-profit

În această săptămână, Consiliul Județean Bihor a aprobat regulamentul de acordare a finanțărilor nerambursabile. Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune cereri de finanțare pentru proiecte non-profit, de interes public, până în data de 20 a fiecărei luni, începând cu iulie. Fondurile vor fi acordate în limita bugetului disponibil pentru anul 2021.

Evaluarea proiectelor depuse va fi realizată de comisia stabilită la nivelul Consiliului Județean Bihor, a cărei componență este: Mariana Vanț – șef serviciu Serviciul Financiar – Contabil, Mihaela Roșan – consilier juridic Compartimentul Juridic și Oana Nicula – consilier la Compartimentul Fonduri Europene. Punctajul se va acorda conform grilelor de evaluare aprobate prin regulament.

Până la momentul adoptării acestui regulament, în anii anteriori procedura de acordare a fondurilor se realiza prin Direcția Social – Comunitară Oradea și prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor. Aceste două direcții au fost desființate, în scopul reducerii cheltuielilor și eficientizării activității. Dorim ca aceste finanțări nerambursabile să fie acordate direct de către Consiliul Județean pentru a asigura o procedură transparentă de alocare a banilor. Vrem să susținem doar acele proiecte care au un impact în dezvoltarea județului și acele activități care se și realizează conform proiectului depus. În trecut, erau finanțate anumite proiecte fără un impact asupra comunității care nu aduceau niciun fel de plusvaloare societății, un lucru care pe viitor va fi evitat”, precizează Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Domeniile care pot fi finanțate de Consiliul Județean Bihor sunt următoarele: cultură (editare cărți, monografii, pliante, broșuri, CD-uri, e-book-uri, activități culturale, educaționale, etc), sport, tineret, protecția mediului, social-comunitar și reducerea vulnerabilităților la corupție.

Documentul poate fi consultat în prezent pe site-ul Consiliului Județean Bihor, AICI.

Anterior A fost semnat contractul pentru Drumul Expres Oradea – Arad

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor