Contact

Premierul României, la deschiderea șantierului Nokian Tyres

Acasă > Economie > Premierul României, la deschiderea șantierului Nokian Tyres

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a participat astăzi la începerea oficială a lucrărilor pentru construirea fabricii de anvelope a companiei finlandeze Nokian Tyres. Fabrica din Oradea va fi prima din lume cu zero emisii de dioxid de carbon.

La evenimenul organizat pe amplasamentul viitoarei fabrici au particpat premierul României, Nicolae Ciucă, ambasadoarea Finlandei în România, Marjut Akola, directorul general executiv al Nokian Tyres, Jukka Moisio, și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta.

Printre cei prezenți s-au numărat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prefectul județului, Dumitru Țiplea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și alți reprezentanți ai autorităților și ai companiei Nokian Tyres.

 „Au fost menționate peste 40 de alte locații în 40 de țări, unde ar fi putut alege ca această investiție să înceapă. Când vine vorba de o asemenea competiție, există o anumită strângere de inimă legată de șansa de a fi ales pentru un asemenea proiect. Autoritățile locale au fost cele care practic au setat cadrul pentru ca această investiție să se desfășoare, iar de la Guvern am venit cu garanțiile de sprijin. Este o investiție care va asigura beneficii pentru toți actorii implicați în acest proiect”, a declarat Nicolae Ciucă, premierul României.

Directorul general executiv al companiei Nokian Tyres a subliniat că decizia de a investi  în Oradea este una strategică și a fost luată ținând cont de factori precum sustenabilitatea și competitivitatea pe termen lung.  

Investiția Nokian Tyres din Oradea se ridică la 650 de milioane de euro și va crea aproximativ 500 de locuri de muncă noi. Primele anvelope produse aici ar putea ajunge pe piață în anul 2024.

Ceea ce face astăzi Nokian la Oradea este un lucru foarte important pentru că vine cu această investiție să consolideze Oradea și județul Bihor ca un pol regional industrial competitiv, pentru că aduc noi tehnologii, competență, determinare, exigență și aceste lucruri sunt factori ai dezvoltării. Este cea mai mare investiție din Oradea și județ din ultimii ani.

Noi, ca autorități locale, avem un respect pentru toți cei care investesc la noi, pentru că prin aceste investiții și prin munca lor asigură oportunități pentru cetățenii noștri, asigură impozite și ne oferă capacitatea de a oferi servicii publice bune”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

La finalul discursurilor, reprezentanții companiei Nokian Tyres și oficialitățile prezente au marcat simbolic începerea lucrărilor, punând la temelia fabricii primele lopeți cu nisip.

Anterior Lărgiri la patru benzi a drumurilor spre Biharia și Nojorid

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor