Contact

Președintele Consiliului Județean Bihor a participat la deschiderea anului universitar

Acasă > Societate civilă > Președintele Consiliului Județean Bihor a participat la deschiderea anului universitar

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a participat astăzi, 3 octombrie, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea din Oradea.  Festivitatea a avut loc în Campusul Central.

În prezența studenților, a părinților și a cadrelor didactice. În cadrul ceremoniei au luat cuvântul prof. univ.dr. Constantin Bungău, rectorul Universității Oradea, președintele Senatului Universității din Oradea, conf. univ. dr. Aurel Căuș, prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, și episcopul ortodox al Oradiei, PS Sofronie Drincec.

În discursul său, președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a făcut următoarele precizări: „În teoriile dezvoltării există câteva premise, din care una de bază care spune că nu există o societate, o comunitate prosperă fără un învățământ superior puternic și dezvoltat. Prin urmare, este o obligație din partea noastră să respectăm aceste legi ale dezvoltării și facem tot ce este posibil pentru consolidarea învățământului universitar orădean, pentru că aceasta este una dintre bazele dezvoltării și prosperității comunităților din vestul României.

Cei care predați la Universitate, aveți un rol foarte important, pentru că în afară de cunoștințele pe care le transferați studenților, modul dumneavoastră de comportament înseamnă și formarea unei culturi a acestora, înseamnă schimbarea unor comportamente și obiceiuri și formarea unor deprinderi importante. Fiecare dintre noi, acolo unde suntem, contribuim la prosperitatea comunității prin productivitate mai bună, printr-un nivel mai înalt de calificare, printr-o administrație și un învățământ mai bun.

Mă bazez pe studenții universității noastre, pentriu că vor fi forțele motrice ale dezvoltării județului Bihor în anii următori. Treptat, treptat, am constatat că principalii mei colaboratori sunt absolvenți ai Universității din Oradea și au dovedit că sunt la fel de performanți ca cei de la universitățile cu tradiție mai mare decât a noastră.”

În anul universitar 2022- 2023, la Universitatea din Oradea sunt înscriși 16.027 de studenți la programele de licență, master și doctorat.

Anterior Au fost repartizate fondurile pentru unitățile de cult

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor