Contact

S-a aprobat contractul cu compania aeriană HiSky

Acasă > Transport > S-a aprobat contractul cu compania aeriană HiSky

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi, 9 aprilie 2024, în cadrul unei ședințe extraordinare, contractul de asociere în participație între Societatea Air Oradea S.A. și partenerul selectat HiSky Europe S.R.L. București.

Joi, 11 aprilie, urmează semnarea oficială a contractului. După acest pas, compania HiSky va începe demersurile pentru rezervarea sloturilor de zbor, astfel încât cel târziu în luna octombrie 2024 să înceapă să opereze.

Conform contractului, HiSky va opera 5 zboruri pe săptămână, pe ruta Oradea – București și retur, respectiv 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea – Londra și retur. În plus, va opera și zboruri charter către 3 destinații care urmează să fie stabilite.

,,Investițiile care au fost făcute în această perioadă și care continuă să se realizeze la Aeroportul din Oradea pentru a dezvolta infrastructura aeroportuară, trebuie puse în valoare prin apariția unor noi curse interne și internaționale. În acest sens, împreună cu Primăria Oradea, în cadrul acestei companii pe care am înființat-o împreună – AIR Oradea, facem demersuri pentru a avea curse spre destinații cât mai diverse”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, în timpul ședinței extraordinare.

HiSky deține o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configurații variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri și 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA).

Anterior Vizită pe șantierul Centrului Cultural Multifuncțional

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor