S-a lansat licitația pentru dotări la Parcul Științific și Tehnologic

Acasă > Societate civilă > S-a lansat licitația pentru dotări la Parcul Științific și Tehnologic

Duminică, 19 februarie, a fost publicată în Sistemul Electonic de Achiziții Publice procedura de achiziție având ca obiect „Furnizare dotări pentru Parcul Științific și Tehnologic”.

Licitația este împărțită în 10 loturi și presupune dotarea investiției menționate cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, în concordanță cu activitățile ce urmează a fi desfășurate:

  1. Echipament de fabricare aditivă materiale plastice – 1 buc;
  2. Scanner 3 D prntru realizare modele virtuale de mari dimensiuni – 1 buc;
  3. Scanner3 D pentru măsurare piese în vederea prototipări și ”reverse engineering” – 1 buc;
  4. Masină unealtă cu comandă numerică pe 5 axe – 1 buc;
  5. Mașină de măsurat în coordonate 3 D – 1 buc;
  6. Set testare (sclerometru digital, betonoscop digital, nocivala de verificare, pahometru– 1 buc din fiecare), cameră climatică, presă automată universală, mașină de testare oțel beton la îndoire– 1 buc din fiecare;
  7. Aparat de verificare la oboseală, aparat digital pentru încercări mecanice la șoc pentru material plastic – 1 buc din fiecare;
  8. Mașină pentru încercări mecanice la tracțiune și compresiune pentru material plastic, aparat digital pentru măsurarea durității Shore pentru materialul plastic – 1 buc din fiecare;
  9. Server inteligență artificială – 1 buc;
  10.  Mobilier.

În paralel cu lucrările de construcție, în cursul lunii martie se derulează procedura de licitație pentru achiziționarea dotărilor și aparaturii ce urmează să fie montate în clădire. Până în toamna acestui an lucrările vor fi terminate, iar clădirea va fi predată Universității și companiilor pentru dezvoltarea de prototipuri, cercetare și inovare”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 30 martie 2023. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.469.169,6 lei, fără TVA. Perioadele de desfășurare a contractelor au fost stabilite la 2, 4 sau 6 luni, în funcție de obiectul fiecărui lot în parte.

Vă reamintim că în prezent se lucrează la construcția Parcului Științific și Tehnologic. A fost realizată fundația clădirii, iar în prezent se lucrează la suprastructură, unde se execută montajul prefabricatelor, stâlpilor, grinzilor, planșeului și casei scării.

Conform constructorului, în următoarele săptămâni va fi finalizată montarea elementelor prefabricate și vor fi montate contravântuirile, structura metalică a închiderilor laterale și acoperișul.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Anterior Stadiul lucrărilor la Parcul Științific și Tehnologic

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor