Contact

S-a semnat contractul pentru Centura Aleșd

Acasă > Infrastructură > S-a semnat contractul pentru Centura Aleșd

Astăzi, 6 mai, a fost semnat contractul pentru realizarea Centurii Aleșd. Documentul a fost semnat la Aleșd de către Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, și Marius Marta, reprezentantul asocierii de firme care va executa lucrările.

La semnarea contractului au fost prezenți și Eugen Cecan, directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj și primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca.

Varianta de Ocolire Aleșd va fi realizată de asocierea formată din firmele Drum Asfalt și Trameco. Valoarea contractului este de 74,8  milioane lei, fără TVA.

 „Prin realizarea acestei centuri, locuitorii din Aleșd vor avea un oraș mai liniștit, mai puțin poluat și mai sigur. În plus, cei care tranzităm orașul spre și dinspre Cluj și Sălaj, vom petrece mai puține minute în trafic. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest moment al semnării contractului de proiectare și execuție: Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Primăriei Aleșd și colegilor de la Consiliul Județean Bihor. În perioada imediat următoare vor fi desemnați și constructorii centurilor Sânmartin și Beiuș”, a menționat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Conform prevederilor contractuale, Drum Asfalt și Trameco vor avea la dispoziție un termen de 3 luni pentru serviciile de proiectare și 12 luni pentru execuție.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd.

Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Anterior Saci cu gunoaie aruncați la marginea drumului | Sancțiuni de 35.000 lei

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor