Contact

S-a semnat contractul pentru reabilitarea drumului dintre Balc și limita cu Sălaj

Acasă > Infrastructură > S-a semnat contractul pentru reabilitarea drumului dintre Balc și limita cu Sălaj

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a efectuat luni, 3 aprilie, o vizită în teren în comuna Balc, pe drumul județean DJ 190G. La sediul primăriei Balc, în prezența edilului Sorin Sabău, s-a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare pe un sector de 3,4 km din acest drum.

Tronsonul care va fi reaabilitat este cuprins între ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare, până la limita cu județul Sălaj. Sectorul de drum face parte din DJ 190G și are o lungime de 3,4 km.

În urma evaluării celor 13 oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la proiectul „Reabilitare DJ 190 G – intersecție Almașu Mare – lim. Județ Sălaj, km 8+950 – km 12+350, L=3.4 km”, a fost desemnat câștigător constructorul SC CARIER SRL. Valoarea contractului este de 16.954.805,04 lei, fără TVA. Finanțarea va fi asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor.

Unul dintre drumurile județene care leagă nordul Județului Bihor de Sălaj este DJ190G, acesta aflându-se într-o stare care lasă mult de dorit. Ne propunem ca până la sfârșitul anului 2024 circulația între cele două județe, pe teritoriul Comunei Balc, să se desfășoare pe noul drum modernizat”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul de proiectare și realizare a lucrărilor este de 16 luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor (3 luni pentru proiectare, 13 luni pentru execuția lucrărilor).

Partea carosabilă a drumului are o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare. Pentru consolidarea drumului și asigurarea scurgerii apelor sunt proiectate, printre altele, podețe tubulare, drenuri longitudinale și parapete de siguranță cu protecție ridicată.

Anterior <strong>CJ Bihor și Primăria Oradea, nou parteneriat pentru proiecte de infrastructură</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor