Contact

Sancțiuni de 115.000 lei pentru deșeuri aruncate pe drumurile naționale

Acasă > Mediu > Sancțiuni de 115.000 lei pentru deșeuri aruncate pe drumurile naționale

De la instalarea camerelor de supraveghere video în parcările de pe drumurile naționale din Bihor, în perioada aprilie-iunie, au fost surprinse 17 persoane care au aruncat deșeuri în locuri neamenajate.

Șoferii au fost identificați de Poliție și mai apoi sancționați cu amenzi în valoare totală de 115.000 lei, în baza Ordonanței de Urgență 92/2021 privind regimul deșeurilor. Cei mai mulți din cei care au încălcat legea sunt din Bihor, dar au fost identificați și șoferi conducând autovehicule înmatriculate în județele Sălaj, Arad și Hunedoara.

La finalul lunii aprilie au fost montate nouă camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor. Acesta este un proiect-pilot pe care Consiliul Județean Bihor și alte instituții partenere îl implementează cu scopul de a menține curățenia în județul nostru.

La finalul lunii martie a fost încheiat un protocol de colaborare între (1) Consiliul Județean Bihor, (2) Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ Bihor), (3) Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), (4) Societatea RCS&RCS și (5) Societatea BITROOT SOLUTION.

Conform protocolului de colaborare, firma Bitroot Solution pune la dispoziție gratuit camerele video pentru supravegherea parcărilor de pe drumurile naționale din Bihor, în timp ce compania RCS&RDS asigură conexiunea la internet.

DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deșeuri. IPJ Bihor a preluat în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent și organizează echipe mixte cu Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare.

Consiliul Județean Bihor monitorizează, de asemenea, camerele video și transmite către autoritățile competente informațiile de interes. Totodată, colaborează cu partenerii și primăriile din județ pentru punerea în aplicare a protocolului.

În paralel, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile județene și Defileul Crișului Repede, cu scopul de a descuraja depozitarea ilegală a deșeurilor.

Anterior Centrul Cultural Româno-Maghiar | Stadiul lucrărilor: 80%

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor