Contact

Școala de vară Jean Monnet, la Consiliul Județean Bihor

Acasă > Fonduri europene > Școala de vară Jean Monnet, la Consiliul Județean Bihor

Consiliul Județean Bihor a primit astăzi, 13 iulie, vizita unui grup de elevi de la mai multe licee și colegii din Municipiul Oradea. Evenimentul a avut loc în cadrul Școlii de vară Jean Monnet, un program organizat de Universitatea Oradea, prin Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării – Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării.

Întâlnirea a fost moderată de Oana Nicula, din cadrul Seviciului Proiecte cu Finanțări Nerambursabile al Consiliului Județean Bihor. Expertă în accesarea și implementarea proiectelor cu fonduri europene, aceasta le-a prezentat tinerilor viziunea de dezvoltare a județului Bihor în următorii ani. Portofoliul de proiecte cu finanțare europeană al Consiliului Județean Bihor cuprinde investiții în infrastructură, educație, sănătate, turism, transport, etc.

La discuții a participat și Cristian Buzlea, directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Bihor. Acesta le-a vorbit elevilor despre atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea rurală. Cristian Buzlea a dat exemple ale unor afaceri care au început de la zero sau au crescut cu ajutorul finanțărilor de la Uniunea Europeană, în domenii precum agricultură, panificație ori îngrijire personală. Acesta a explicat, totodată, modul în care pot fi accesate fondurile.

La sediul Consiliului Județean Bihor au fost prezenți aproximativ 20 de tineri, însoțiți de lector univ.dr. Alina – Carmen Brihan, coordonatorul Modului Jean Monnet, și conf.univ.dr. Gabriela Goudenhooft,  membru în Modulul Jean Monnet.

Școala de vară Jean Monnet se desfășoară în perioada 11-15 iulie, tema de anul acesta fiind „Tineri informați și implicați în guvernanța multinivel a Uniiunii Europene”.

Anterior Peste 90 de tone de deșeuri, pe drumurile județene

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor