Contact

Se reiau zborurile pe Aeroportul din Oradea. Continuă lucrările la terminalul cargo

Acasă > Transport > Se reiau zborurile pe Aeroportul din Oradea. Continuă lucrările la terminalul cargo

Zborurile pe Aeroportul din Oradea se vor relua de duminică, 15 mai, prima aeronavă fiind programată să aterizeze la ora 23:20, un zbor București – Oradea, al companiei Tarom.

În perioada 2 – 15 mai a.c., zborurile au fost suspendate ca urmare a lucrărilor realizate la  calea de rulare care face legătura dintre pista aeroportului și viitorul terminal cargo. Practic au fost realizați deja peste 60 de metri din cei 276 din calea de rulare. Potrivit normelor de siguranță aeronautică, lucrările la o distanță mai mică de 75 de metri din axul pistei (52,5 metri din margine) impun oprirea traficului aerian. 

În ultimele două săptămâni s-a lucrat într-un ritm foarte susținut, astfel încât să putem să redeschidem aeroportul pentru pasageri. În perioada următoare, lucrările vor continua pentru finalizarea căii de rulare, iar după aceea va începe munca la terminalul propriu-zis. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru finalizarea la timp a lucrărilor care au impus suspendarea zborurilor”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Firma CTP România se ocupă de realizarea lucrărilor la terminalul cargo. Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial „CTPark Oradea Cargo Terminal” va avea o suprafață totală de 67.776 mp, fiind compus din trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.

Terminalul va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737.

Firma CTP România va investi în următorii doi ani 32.078.869 euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea. Potrivit ofertei depuse, pentru construcția clădirilor (depozite și hangare) va fi alocată suma de 25,7 milioane de euro, iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare și garare a aeronavelor, respectiv acces auto, și platforma de garare aferentă terminalului este prevăzută suma de 6,4 milioane de euro.

Anterior 94 de primării din 100 s-au înscris în „Campionatul bihorean al curățeniei”

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor