Contact

Șosele mai sigure – Continuă controalele pe drumurile județene

Acasă > Transport > Șosele mai sigure – Continuă controalele pe drumurile județene

Compartimentul Transport din cadrul Consiliului Județean Bihor continuă controalele pe drumurile județene, împreună cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.). Aceste controale au scopul de a verifica respectarea maselor și/sau a dimensiunilor maxim admise de către șoferii autovehiculelor mari.

Astfel, într-o singură zi, pe data de 20 aprilie 2021, în cadrul unui control pe drumurile județene 767 și 108I, au fost aplicate cinci sancțiuni în cuantum total de 28.000 lei. Două vehicule transportau piatră, două erau încarcate cu pământ, iar un autocamion transporta material lemnos. Încărcătura suplimentară a fost cuprinsă între 5 și 10 tone.

Dintre acestea, trei autovehicule au fost indisponibilizate prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare, până la intrarea lor în legalitate. Intrarea în legalitate înseamnă eliberarea de către Consiliul Județean Bihor a Autorizației Speciale de Transport (AST). Din tarifele provenite prin obținerea AST, se constituie un fond de reparații pentru drumurile județene care sunt inevitabil afectate de traficul greu.

Vă reamintim că în județul Bihor, Consiliul Județean dispune de un dispozitiv mobil de cântărire și de 25 de puncte omologate și verificate metrologic pentru cântărirea pe carosabil. Verificarea se face unui vehicul surprins în mișcare sau staționat pe un drum județean, care este apoi condus la cel mai apropiat punct de cântărire.

Tonajul maxim admis este stabilit prin Ordonanța 43 din 28 august 1997,  în funcție de tipul de vehicul și portanța carosabilului.

Mâine, 22 aprilie, va avea loc un nou control derulat de Consiliul Județean Bihor, I.S.C.T.R și Poliția Rutieră.

5. Control 20.04
Anterior Pregătirea portofoliului de proiecte pentru perioada 2021-2027

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor