Contact

Spectacol extraordinar dedicat poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Acasă > Cultură > Spectacol extraordinar dedicat poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Consiliul Județean Bihor organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Filarmonica de Stat Oradea, un spectacol extraordinar dedicat marelui nostru poet național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 173 de ani de la nașterea marelui poet.

Anunțul a fost făcut astăzi, 9 ianuarie, de către vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, în cadrul unei conferințe de presă, avându-l invitat pe actorul Dorel Vișan. Acesta va recita din opera lui Mihai Eminescu, iar cvartetul Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta mai multe fragmente muzicale în acord cu tematica evenimentului.

 „Avem nevoie de a ști cine suntem, de a ști ce înseamnă să fii român, să fii om. Toate aceste teme fundamentale le găsim în opera lui Eminescu, de la iubirea ca fundament a tot ceea ce este, la sensul vieții, la tema neamului românesc și la știința de a învăța să trăim frumos. Sunt onorat să avem un om special în acest proiect. Domnul Dorel Vișan este printre puținii români care nu se limitează la a vorbi despre geniul poetic al operei lui Eminescu, ci pune un accent deosebit pe valențele filozofico-existențiale ale marelui nostru poet național. De aceea vreau să îi mulțumesc domnului Vișan pentru disponibilitatea de a participa la acest proiect și sper că nu va fi singurul la care vom lucra împreună”, a precizat Mircea Mălan.

Tot ce a scris Eminescu acum două secole este valabil și astăzi. Prin asta este el mare. Ne-a fixat în istorie, este spiritul care ne-a fixat în istorie. El e mare prin ceea ce a gândit, articolele lui sunt geniale. Eminescu nu a fost doar poet, a fost gânditor, s-a apropiat de Dumnezeu prin cunoaștere. Mesajul lui Eminescu este unul singur: noi trebuie să fim uniți prin limbă. Limba unește un neam și îi dă substanță”, a adăugat actorul Dorel Vișan.

Evenimentul se va desfășura vineri, 13 ianuarie, de la ora 18:00, la Teatrul de Stat Regina Maria. Biletele pot fi rezervate pe website-ul www.bilete.ro, în limita locurilor disponibile.

Anterior Bugetul pentru 2023, în transparență decizională

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor