Contact

Spitalul de Psihiatrie Nucet va fi reabilitat cu fonduri europene

Acasă > Fonduri europene > Spitalul de Psihiatrie Nucet va fi reabilitat cu fonduri europene

Astăzi, 1 aprilie, la ora 10:00, a fost depusă cererea de finanțare pentru proiectul de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet. Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic, prin reducerea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcțiilor, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat. Valoarea estimată a investiției este de 31.226.520 lei.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” a fost depus pentru finanțare pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Alocarea pe Componenta 5, axa prioritară 2, din PNRR, unde sunt eligibile Consiliul Județean Bihor și municipiile din județ, este de 26,8 milioane de euro. Dacă proiectul depus de Consiluil Județean Bihor întrunește toate criteriile de eligibilitate, finanțarea va fi 100% nerambursabilă.

În ședința ordinară de joi, 31 martie, Consiliul Județean Bihor a aprobat două hotărâri în acest sens, respectiv Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului: ”Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalul de Psihiatrie Nucet – Faza DALI” și Hotărârea privind aprobarea depunerii proiectului, a valorii maxime eligibile a proiectului și a cheltuielilor legate de proiect pentru proiectul ”Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet ”.

Anterior Centrul de Cultură achiziționează servicii culturale folclorice

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor