Contact

Stadiu avansat al lucrărilor la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Acasă > Transport > Stadiu avansat al lucrărilor la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Lucrările la Terminalul Cargo sunt într-un stadiu avansat. Au fost finalizate, în termenul agreat, calea de rulare, care conectează terminalul cu Aeroportul Oradea, platforma de garare și clădirea cargo.

A fost demarată recepția lucrărilor. Următoarea etapă prevede preluarea în proprietate de către Consiliul Județean Bihor a căii de rulare și predarea acesteia în administrarea Aeroportului Oradea, care va face demersurile necesare pentru operaționalizarea căii de rulare.

Terminalul cargo este un proiect de infrastructură complex, unic în România. Această investiție se aliniază cu viziunea pe care Consiliul Județean Bihor o are pentru dezvoltarea județului. Pe lângă infrastructura rutieră și feroviară, este importantă dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. Partea de facilități logistice și conectare este determinantă, în condițiile în care companiile din zonă își transportă pe cale aeriană o parte din produsele pe care le folosesc în procesele de fabricație”, a declarat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

 „CTPark Oradea Cargo Terminal  este un proiect special, care devine realitate la doar un an de la începerea construcției, mai rapid decât era așteptat. Cea de-a treia clădire a CTPark Oradea Cargo Terminal este în stadiu avansat de dezvoltare și investiție și ea și urmează ca în vara aceasta să finalizăm proiectul integral pentru a ne putea concentra pe următorul proiect în Oradea”, a declarat Ana Dumitrache, Managing Director CTP România.

Prima clădire a parcului industrial CTPark Oradea Cargo Terminal, care poate acomoda și terminalul cargo, a fost finalizată la sfârșitul anului 2022. Următoarele două clădiri erau planificate spre livrare la finalul acestui an, „însă încrederea în economia locală împreună cu deschiderea cu care a fost primit proiectul de către mediul de business au motivat compania CTP să accelereze finalizarea CTPark Oradea Cargo Terminal”. Mai multe companii au ales să închirieze spații în CTPark Oradea Cargo Terminal.

CTPark Oradea Cargo Terminal este primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din România. Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de peste 60.000 mp. Obiectivul de investiții cuprinde platforma de garare a avioanelor, calea de rulare și trei clădiri industriale.

Vă reamintim că în luna august 2021, Consiliul Județean Bihor și CTP România au semnat contractul pentru acordarea dreptului de superficie asupra terenului din vecinătatea Aeroportului Oradea, în vederea realizării proiectului CTPark Oradea Cargo Terminal.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală, în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 10,9 milioane de mp de spații în zece țări la 31 martie 2023.

Anterior Inelul Rutier Metropolitan | Constructor desemnat pentru Lotul 1

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor