Contact

Stadiul lucrărilor la Centura Sânmartin

Acasă > Infrastructură > Stadiul lucrărilor la Centura Sânmartin

Începute anul trecut, în a doua jumătate a lunii octombrie, lucrările la Varianta ocolitoare a localității Sânmartin din județul Bihor avansează într-un ritm susținut. Constructorii își propun ca în luna august să toarne primul strat de asfalt.

Până în prezent, au fost finalizate terasamentele (săpătură, îmbunătățire teren de fundare cu lianți hidraulici, strat formă și strat fundație asfalt) și au fost montate prefabricatele la nivelul podețelor. În următoarea perioadă vor fi montate prefabricatele la nivelul podurilor și va începe forarea piloților pentru viitorul pasaj peste Centura Oradea.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL. Termenul de execuție a drumului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Anterior S-a lansat licitația pentru realizarea unei autogări moderne în Săcueni

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor