Contact

Stadiul lucrărilor la Centurile Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

Acasă > Infrastructură > Stadiul lucrărilor la Centurile Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

Începute după jumătatea lunii februarie, lucrările la centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea au progresat.

La Centura Oșorhei, denumită DJ 767J, pentru realizarea unui pod peste Râul Tășad, au fost executați 6 piloți pe malul stâng. În prezent se fac aceleași lucrări pe malul drept. Între kilometrul 5+000 și 5+800 se decopertează terenul vegetal și se așterne piatră brută. În ceea ce priviește reabilitatea drumului dintre Oșorhei și Copăcel, DJ 767E, se lucrează la un pod provizoriu pentru devierea traficului de la km 8+140 peste Valea Saranului.

Pe traseele Centurilor Nojorid și Sântandrei se decopertează terenul vegetal și se așterne piatră brută. În Sântandrei se amenajează un pod provizoriu pentru devierea traficului peste Pârâul Peța, la km 4+588. Se fac, de asemenea, lucrări pentru relocarea rețelelor de utilități existente.

Vă reamintim că lucrările în zona metropolitană sunt împărțite în două loturi, respectiv Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km) și  Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fără TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Constructorul este compania PORR Construct.

Finanțarea pentru proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Anterior Autorulotele CJ Bihor pot fi închiriate pentru Târgul de Paști din Oradea

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor