Contact

Taxele și tarifele locale pentru anul 2022, în transparență decizională

Acasă > Economie > Taxele și tarifele locale pentru anul 2022, în transparență decizională

Astăzi, 9 septembrie, a fost postat în transparență decizională proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și tarifelor locale pentru anul fiscal 2022. Acestea constituie venituri la bugetul local al județului și la bugetul instituțiilor subordonate.

Pentru funcționarea unor servicii publice locale, create în interesul persoanelor fizice și juridice, consiliile județene aprobă taxe speciale, cuantumul taxelor speciale stabilindu-se anual. Potrivit legii, orice impozit sau taxă se indexează anual, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației – Politici Fiscale și bugetare locale, pentru anul 2020 inflația este de 2,6%. Propunerile de taxe și tarife locale pentru anul fiscal 2022 ale Consiliului Județean Bihor și ale instituțiilor subordinate au fost elaborate ținând cont de acest aspect.

Proiectul de hotărâre, cu toate anexele incluse, poate fi consultat la avizier, la Direcția Generală Economică – Serviciul Financiar Contabil, precum și pe site-ul propriu, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații publice/ Transparență/ Transparență decizională.

Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de 10 (zece) zile de la data publicării acestuia pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor.

Anterior Au fost recepționate lucrările la Autogara Beiuș

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor