Contact

Turism de calitate în zona Pietroasa – Glăvoi

Acasă > Turism > Turism de calitate în zona Pietroasa – Glăvoi

Consiliul Județean Bihor intenționează să realizeze un proiect de dezvoltare a unui turism de calitate în zona Padiș – Glăvoi din Munții Bihor, în scopul creșterii atractivității zonei pentru turiști.

În cadrul ședinței ordinare de joi, 27 octombrie, s-a mai realizat un pas pentru acest obiectiv. Consilierii județeni au aprobat solicitarea Consiliului Județean Bihor către Primăria Pietroasa, pe raza căreia se află platoul Glăvoi, de trecere a unei suprafețe de teren de 67.147 mp din proprietatea comunei în proprietatea publică a Județului Bihor.  

În cadrul proiectului se are în plan amenajarea drumului de acces către Platoul Glăvoi, din DJ763. Totodată, înainte de coborârea spre plantou, ar urma să se amenajeze o parcare. Astfel, toți cei care doresc să parcurgă traseele care pornesc din Glăvoi sau să înnopteze în zonă, vor avea un spațiu dedicat pentru parcarea mașinilor. Se vor evita astfel situațiile din prezent, când mașinile sunt parcate direct pe platou, printre corturi. Cei care doresc să campeze, vor avea posibilitatea să staționeze la marginea platoului pentru a-și descărca echipamentele, ulterior mașina fiind dusă la parcarea amenajată.

În plus, în cadrul proiectului se are în vedere amenajarea unor dușuri și toalete ecologice, astfel încât să existe servicii corespunzătoare unui turism civilizat.

În perioada următoare, Serviciul Proiecte cu Finanțări Nerambursabile din cadrul Consiliului Județean Bihor va căuta axe de finanțare cu fonduri europene.

Anterior Mașinile I.S.U. Crișana, monitorizate prin GPS pentru optimizarea funcționării

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor