Contact

Variante de traseu în analiză pentru inelul rutier metropolitan

Acasă > Infrastructură > Variante de traseu în analiză pentru inelul rutier metropolitan

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat astăzi o vizită în comuna Oșorhei pentru a analiza mai multe variante pentru traseul viitorului inel metropolitan, o șosea cu o lungime de 20 de kilometri, situată în partea de sud a Municipiului Oradea.

Acesta a fost însoțit de primarul comunei Oșorhei, Ioan Gligor, de Filip Cheșeli – directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Bihor și de ing. Cristian Diaconescu (proiectant).

Acest inel metropolitan este foarte important pentru dezvoltarea orașului și a întregii zone metropolitane. Dincolo de faptul că se scoate traficul greu din localități, acest proiect oferă și posibilitatea unor dezvoltări urbane și industriale consistente de-a lungul traseului”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte CJ Bihor.

Vă reamintim că în ședința extraordinară din data de 29 septembrie, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare între CJ Bihor, Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid pentru realizarea acestei investiții.

Inelul rutier metropolitan ar urma să fie finanțat prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny, în care fiecare unitate administrativ-teritorială are alocată o sumă minimă recomandată.

Șoseaua va avea două benzi, câte una pe sens, va fi clasificată ca drum județean și va asigura o mai bună mobilitate a persoanelor și a mărfurilor în Zona Metropolitană a Municipiului Oradea (ZMO). Acesta este un proiect convenit cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor din ZMO, respectiv Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Anterior Autogara Marghita a devenit operațională

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor