Contact

Vizitatori în prima zi a Porților Deschise la Campusul Oradea

Acasă > Societate civilă > Vizitatori în prima zi a Porților Deschise la Campusul Oradea

Mai multe grupuri de elevi și părinți au vizitat joi, 8 iunie, Campusul școlar pentru învățământ dual din Oradea. La campus au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, inspectorul școlar general, Horea Abrudan, și reprezentanți ai celor nouă companii și asociații partenere.

Vizitatorilor li s-au prezentat beneficiile de a se înscrie în învățământul dual, dotările și facilitățile care vor fi disponibile la Campus, precum și domeniile care urmează să fie studiate. Elevii vor avea oportunitatea de a învăța o meserie bine plătită acasă, primind sprijin financiar pe durata școlarizării.

Campus Oradea se adresează elevilor care termină acum clasa a VIII-a și vor începe din toamnă liceul. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului.

Domeniile care vor putea fi studiate din această toamnă sunt mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială.

Campusul cuprinde 8 corpuri de clădire în care vor funcționa laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport. 

Vizitele continuă și astăzi, 9 iunie, între orele 15:30 și 19:30. De asemenea, vicepreședintele Mircea Mălan și inspectorul școlar general, Horea Abrudan, vor continua vizitele de lucru în județ. Înscrierile în noul an școlar se fac în luna iulie.

Consorțiul pentru învățământ dual „Campus Oradea” este format din 18 membri: Consiliul Județean Bihor (lider de proiect), Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea, cinci unități de învățământ: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei și nouă companii private și asociații: SC Faist Mekatronic SRL, SC Connectronics România SRL, SC Vernicolor SA, SC Celestica SRL, SC Purem Oradea SRL, SC Nidec SRL, SC Plexus Services RO SRL, Asociația Bihor West Professional și Asociația Firmelor Bihorene.

Proiectul are o valoare totală de 147.009.818,89 lei, cu TVA, echivalentul a peste 29 de milioane de euro. Finanțarea ar urma să fie asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior.

Campusul școlar pentru învățământ dual este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, pe strada Ceyrat, nr. 4.

Anterior S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Centura Beiuș- Etapa II

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor