Contact

16 centre pentru colectarea deșeurilor în județul Bihor

Acasă > Mediu > 16 centre pentru colectarea deșeurilor în județul Bihor

Consiliul Județean Bihor construiește 16 platforme pentru colectarea deșeurilor în județ. Pe data de 8 iulie, în ședința extraordinară, consilierii județeni au aprobat documentația tehnică pentru realizarea acestor centre.

Acestea sunt primele din cele 32 de platforme de colectare selectivă prin aport voluntar (C.A.V.) care vor fi la dispoziția bihorenilor în tot județul, asumate prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD).

Prima etapă prevede construirea lor în Beiuș, Marghita, Salonta, Aleșd, Valea lui Mihai și Săcueni, precum și în comunele Sântandrei, Tinca, Ceica, Oșorhei, Tileagd, Vadu Crișului, Bratca, Popești, Sânmartin și Sânnicolau Român.

Vom depune proiectele pentru a fi finanțate din fonduri europene, pe Programul Operațional Infrastructură Mare. Credem că e un proiect important care, alături de sistemul deja existent, va face ca în Bihor colectarea deșeurilor să fie mai bună și depozitările ilegale să nu mai aibă nicio justificare, din moment ce oamenii vor putea duce orice fel de deșeuri la o platformă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani.

Valoarea totală a proiectului „Construire de centre/platforme de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în județul Bihor” este 37.826.313 lei, inclusiv TVA.

Anterior Valorile proiectelor în derulare, actualizate după majorarea prețurilor la materialele de construcții

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor