Contact

A fost lansată licitația pentru Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Acasă > Licitatii > A fost lansată licitația pentru Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Joi, 22 iulie, a fost lansată procedura de licitație deschisă pentru realizarea terminalului cargo de la Aerorportul Oradea.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivul de investiții TERMINAL CARGO va include următoarele: clădiri (hangar, depozit; vor ocupa maxim 60% din suprafața totală a terenului), platformă de acces, rulare și garare a aeronavelor, acces auto, platformă de garare aferentă terminalului și gard de împrejumire a obiectivului de investiții.

Investitorul va mai realiza, pe propria cheltuială, o cale de rulare a aeronavelor la sol, menită să asigure legătura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor din incinta Aeroportului Oradea și platforma de garare a aeronavelor aferentă terminalului cargo.

Condițiile minime obligatorii prevăzute în caietul de sarcini pentru operatorii economici interesați prevăd ca suma minimă investită să fie 25 euro/mp (raportat suprafața totală), iar gradul de ocupare a terenului cu platforme de garare și construcții cu acoperiș să fie cuprins între 40 și 60%.

Perioada de depunere a ofertelor este cuprinsă între 23 iulie și 12 august. Anunțul cu privire la organizarea procedurii de licitație deschisă pentru constituirea unui drept de superficie asupra terenului poate fi consultat pe site-ul instittuției, www.cjbihor.ro, în secțiunea Informații publice/ Anunțuri.

Vă reamintim că în ședința ordinară din 30 iulie, Consiliul Județean Bihor a aprobat, în vederea realizării acestui proiect, un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primărua Municipiului Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și Aeroportul Oradea.

Consiliul Județean Bihor va pune la dispoziția unui partener privat terenul de 14,38 hectare pentru construirea terminalului și va organiza procedura de licitație, în timp ce Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru stimularea investițiilor. Aeroportul Oradea își asumă să racordeze amplasamentul printr-o cale de rulare la pista de aterizare și decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice și ultilitățile Parcului Industrial Eurobusiness II.

După perioada de depunere a documentației, urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât la finalul lunii septembrie să avem un câștigător. Terminalul cargo va fi construit pe un teren de 14 ha, situat între Aeroportul Oradea și Parcul Industrial II. Investitorul care va fi selectat va realiza căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea și descărcarea avioanelor, spații de depozitare și alte dotări specifice. Până în 2023 terminalul ar trebui să devină operational”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor

.

Anterior Dezbatere pe tema transportului public județean de persoane

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor