Contact

Achiziţie centralizată de carte pentru bibliotecile publice din judeţ

Acasă > Cultură > Achiziţie centralizată de carte pentru bibliotecile publice din judeţ

La iniţiativa Consiliului Judeţean Bihor, bibliotecile publice din județ vor beneficia, începând cu acest an, de achiziţie centralizată de carte, prin intermediul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor.

Această inițiativă vine să acopere nevoia de carte nouă a bibliotecilor publice funcționale din județ. Punctul de pornire a fost întâlnirea cu bibliotecarii din Bihor, din data de 23 aprilie 2022, când a fost ridicată problema colecțiilor învechite de carte și a achizițiilor aproape inexistente din ultimii cinci ani.

În urma acestei întâlniri, CJ Bihor a alocat suma de 40.000 de lei în vederea achiziției de cărţi pentru bibliotecile publice judeţene. Din această sumă, au fost achiziţionate în total 1.100 de cărți, destinate unui număr de 27 de biblioteci publice din Bihor, pentru care am pregătit 20 de pachete cu cărţi în limba română și 7 pachete cu cărţi în limba maghiară. Comanda a fost onorată de Librăria Humanitas pentru cartea în limba română și de către librăria Illyes pentru cartea în limba maghiară.

Beneficiarii achiziției sunt bibliotecile din 27 de comunități – 8 orase şi 19 comune din judeţul Bihor, după cum urmează:

– orașe: Aleşd, Beiuş, Marghita, Nucet, Ştei, Salonta, Săcueni, Valea lui Mihai;

– comune: Aştileu, Borş, Bratca, Budureasa, Chișlaz, Curtuișeni, Holod, Diosig, Mădăras, Nojorid, Pocola, Răbăgani, Roșia, Sânmartin, Sântandrei, Tarcea, Tăuteu, Tinca, Tulca.

Selecția a fost făcută în așa fel încât să acopere atât nevoia de carte nouă pentru copii, în principal cărţi de la editura Athur, cât şi cartea de literatură, istorie și cultură generală – de la editura Humanitas, precum și de la edituri maghiare. Cărțile sunt tipărite în condiţii grafice excepţionale iar conţinutul sperăm să răspundă nevoilor cititorilor.

Bibliotecile publice din judeţul nostru vor beneficia şi pe viitor de acest tip de achiziție și vom încerca să fim cât mai aproape de preferinţele şi exigenţele cititorilor. De asemenea, sperăm ca numărul bibliotecilor publice funcționale din judeţul nostru să crească, astfel ca în anii viitori să avem mai multe locații pentru care să putem face achiziție centralizată.

Anterior „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” | Au fost transferate primele fonduri pentru PATJ Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor