Contact

Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Aleșd, finalizat

Acasă > Infrastructură > Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Aleșd, finalizat

Primăria Aleșd a finalizat amenajarea adăpostului pentru câinii fără stăpân. Proiectul face parte din protocolul inițiat de Consiliul Județean Bihor pentru gestionarea patrupedelor fără stăpân.

Terenul pus la dispoziție de primărie are o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Au fost construite containere monobloc care vor găzdui spațiul de primire, de tratament și de depozitare a hranei pentru câini. Există, de asemenea, toalete și spații pentru preluarea leșurilor.

Adăpostul are 10 boxe acoperite, 6 dintre ele având fiecare o suprafață de 3 x 2,5 metri, restul de 1,6 x 1,6 metri. Acestea vor fi dotate cu vase pentru apă, mâncare și cuști. A fost amenajat și un spațiu de joacă/ plimbare pe o suprafață de aproximativ 17 x 7 m. Amplasamentul este racordat la utilități și este împrejmuit cu plasă bordurată.

Amenajarea adăpostului a costat 372.253,17 lei, din care 370.414,87 lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor.  Lucrările au fost recepționate în 22 decembrie 2021.

Noul amplasament va fi gestionat de personalul propriu al primăriei, instruit de ADP Oradea. De asemenea, va fi încheiat un contract cu un medic veterinar. Adăpostul va deveni operațional imediat după obținerea autorizației de funcționare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor. Consiliul Județean Bihor a achiziționat o autoutilitară pentru transportul animalelor, pe care o va pune la dispoziția adăpostului.

Adăposturi în județ

Vă reaminim că în 30 martie 2021 a fost aprobat, în ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor, un protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor, primăriile Aleșd, Salonta, Marghita și Beiuș și Administrația Domeniului Public Oradea.

În baza protocolului, CJ Bihor finanțează construirea a patru adăposturi în fiecare dintre cele 4 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), pe amplasamente puse la dispoziție de autoritățile locale. În plus, fiecare adăpost va fi dotat cu câte o autoutilitară pentru capturarea câinilor fără stăpân.

La rândul lor, primăriile Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd vor înființa servicii proprii prin delegarea unor societăți comerciale cu gestiunea adăposturilor. De asemenea, vor încheia contracte cu unitățile administrativ – teritoriale din zona limitrofă, existând o recomandare de arondare. Astfel, localitățile din Zona Metropolitană a Oradei vor putea încheia un contract cu ADP, iar celelalte localități, cu serviciile înființate în Beiuș, Marghita, Salonta și Aleșd.

Anterior Acțiuni de deszăpezire pe drumurile județene din Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor