Contact

Air Oradea: O ofertă pentru zboruri interne și internaționale

Acasă > Transport > Air Oradea: O ofertă pentru zboruri interne și internaționale

Potrivit anunțului public al Primăriei Oradea și Consiliului Județean din 27 octombrie, ieri, la ora 23:59, a fost închisă procedura publică de selecție a unui partener privat pentru operarea unor zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Internațional Oradea.

La momentul închiderii termenului limită de depunere a fost înregistrată o singură ofertă, cea a companiei aeriene HiSky. În perioada de selecție publică două companii aeriene internaționale, altele decât HiSky, au solicitat informații legate de procedura menționată.

În etapele următoare, o comisie constituită din membrii AGA și ai Consiliului de Administrație al Air Oradea vor evalua documentele de calificare depuse de ofertant.  În situația în care oferta HiSky este declarată conformă, Air Oradea, cu sprijinul consultatului PricewaterhouseCoopers și cu datele oferite de partenerul selectat, va realiza planul de afaceri și va aplica testul investitorului privat, conform prevederilor legale în vigoare.

Dacă testul investitorului privat se va confirma, cele două părți vor negocia contractul de asociere și, cel mai probabil, din primăvara viitoare va începe operarea pe rutele minime licitate:

– ruta Oradea (OMR) – București (OTP) – zbor de linie (activitate obligatorie): 5
zboruri/săptămână – frecvență minimă;

– ruta Oradea (OMR) – Londra (oricare aeroport) – zbor de linie (activitate obligatorie): 3 zboruri/săptămână – frecvență minimă;

– una sau mai multe rute charter cu plecare din Oradea către destinații relevante (activitate facultativă, se va puncta suplimentar).

Anterior Vacanța de iarnă, în munții din Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor