Contact

Asociația Secretarilor de Județe din România, Adunare Generală la Oradea

Acasă > Infrastructură > Asociația Secretarilor de Județe din România, Adunare Generală la Oradea

În perioada 12.10.2022 – 15.10.2022 a avut loc la Oradea Adunarea Generală a Asociației Secretarilor de Județe din România, participanții manifestând un interes deosebit pentru identificarea unor soluții de îmbunătățire a activității administrației publice.

În acest sens, în cadrul ședințelor de lucru, au fost abordate diverse teme precum:

  • dificultățile practice de aplicare a legislației în materia administrației publice locale;
  • îmbunătățirea codificarii administrative prin propunerea unor modificări și completări ale prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ;
  • necesitatea stabilirii conținutului fisei de post în concordanță cu prevederile legale; procedura adoptării actelor administrative;
  • proiectul de lege privitor la consorțiiile administrative.

La deschiderea evenimentului au luat cuvântul președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, președintele Asociației Secretarilor de Județe din România, Cosmin Radu Vlaicu, secretarul general al Consiliului Județean Bihor, Carmen Soltănel, și președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Felix Cozma.

Existența acestei asociații o consider foarte importantă. Structura pe care dumneavoastră o formați este una de bază pentru că înseamnă posibilitatea unui schimb de experiență din practica pe care fiecare județ o are, preluarea unor bune practici și exprimarea unor poziții unitare pe anumite teme. Nu se poate face nimic serios fără juriști competenți, așadar dumneavoastră sunteți foarte importanți în această structură”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Anterior A început reabilitarea drumului Salonta – Tinca

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor