Contact

Au fost depuse proiectele de eficientizare energetică

Acasă > Mediu > Au fost depuse proiectele de eficientizare energetică

Consiliul Județean Bihor a depus astăzi, 10 octombrie, cererile de finanțare pentru patru proiecte de eficientizare energetică, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Practic, se propune reabilitarea mai multor clădiri aflate în proprietatea Consiliului Județean Bihor, printre care și fosta Policlinică Mare, viitorul sediu al instituției, cu scopul de a reduce consumul anual de energie.

Alte obiective sunt: creșterea gradului de confort termic prin reducerea pierderilor de căldură, reabilitarea instalațiilor electrice, sanitare, termice și de ventilație, reabilitarea finisajelor interioare și reabilitarea anvelopei clădirilor.

Proiectele au fost depuse pentru a primi finanțare europeană prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice. Valoarea totală estimată a investițiilor este de 11,4 milioane de euro, fără TVA.

Proiectele depuse sunt următoarele:

  • „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea clădirilor situate în Oradea, strada Dunărea, nr.2”, valoare totală: 4.884.240 Euro, fără TVA;
  • „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea clădirii situate în Oradea, str. Republicii, nr.35”, valoare totală: 5.064.720 Euro, fără TVA;
  • „Creșterea eficientei energetice și reabilitarea a 3 imobile ale DGASPC Bihor, valoare totală: 1.295.720 Euro, fără TVA;
  • „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului terapie ocupațională de la Spitalul de Psihiatrie Nucet, valoare totală: 194.840 Euro, fără TVA.

Sesiunea de depunere a proiectelor pe această componentă a început astăzi și se încheie pe 23 octombrie, ora 23:59. După această etapă, urmează cea de verificare și contractare a proiectelor câștigătoare, cu termen de finalizare în 31 decembrie.

Anterior Parteneriate cu ANANP și primării pentru dezvoltarea zonelor turistice din județul Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor