Contact

Banii pentru asociații și ONG-uri vor fi acordați în baza unui regulament transparent

Acasă > Economie > Banii pentru asociații și ONG-uri vor fi acordați în baza unui regulament transparent

În dezbaterea publică de luni, 5 aprilie, pe tema proiectului de buget pentru anul 2021, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a anunțat că fondurile pentru asociații și organizații non-profit (ONG-uri) vor fi alocate printr-un regulament.

Acest regulament înseamnă criterii și indicatori care vor sta la baza unei proceduri transparente de evaluare a proiectelor depuse. Potrivit proiectului de buget, Consiliul Județean Bihor alocă anul acesta 200.000 lei pentru activitățile din zona ONG-urilor. Această sumă va fi repartizată pe domenii, respectiv tineret – 50.000 lei, zona sanitară – 50.000 lei și 100.000 lei pentru alte tipuri de activități, cum ar fi cele culturale sau ale minorităților.

„În urma unor verificări făcute de Curtea de Conturi și aparatul propriu, am constatat că în trecut au fost alocate sume de bani spre anumite ONG-uri neținând cont de criterii clare pentru aceste finanțări. Acele entități care doresc finanțare din partea CJ Bihor, trebuie să se bazeze pe niște proiecte clare, solide și ne-am bucura dacă ele ar avea ca obiect principal atragerea de fonduri europene, ca noi să venim cu o co-finanțare. În acest fel vom putea ajuta mai multe entități. Mai mult, prin acest regulament vom crea și posibilitatea de a verifica dacă banii respectivi sunt folosiți ca atare. Important e ce facem cu banii, nu sumele mari pe care le ducem în anumite zone. Trebuie să finanțăm acele proiecte care aduc plusvaloare comunității”, a declarant Călin Gal, vicepreședinte al CJ Bihor.

Consiliul Județean Bihor lucrează în prezent la elaborarea regulamentului. Acesta va fi pus în transparență decizională, urmând să fie votat într-o ședință ordinară.

La debzaterea publică pe tema proiectului de buget pe anul 2021 pentru aparatul propriu și instituțiile subordonate Consiliului Județean Bihor, au participat reprezentați ai Consiliului Județean al Elevilor Bihor, ai Asociației Cătunul Verde, ai Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea și ai Asociației Studențești Aquilla din Oradea.

DSC_2565
Anterior Utilajele de deszăpezire, pregătite pentru intervenție

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor