Centrul cultural multifuncțional | Continuă înscrierile

Acasă > Infrastructură > Centrul cultural multifuncțional | Continuă înscrierile

Până astăzi, 3 noiembrie, 9 firme de arhitectură și proiectare și-au manifestat intenția de a depune proiecte la concursul de soluții lansat de Consiliul Județean Bihor pentru edificarea unui centru cultural multifuncțional.  

Viitorul centru cultural urmează a fi situat în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.            

Centrul va avea o sală cu o capacitate de cel puțin 1.000 de locuri și două săli cu o capacitate de câte 300-400 de locuri, putând fi compus din una sau două clădiri, în funcție de viziunea concurentului. Valoarea estimată a proiectului este de 15 milioane de euro, acesta fiind propus spre finanțare ca proiect strategic în următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene.

Centrul cultural multifuncțional este o investiție importantă pentru județul Bihor. Așteptăm firmele să participe, să vină cu idei și proiecte îndrăznețe pentru acest centru cultural care va găzdui diverse evenimente și întâlniri, de la concerte și spectacole, la congrese de medicină și întâlniri de afaceri. Cei interesați ne pot contacta pentru clarificări sau vizite în teren”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Depunerea proiectelor se va face până pe data de 29 noiembrie, ora 23:30, urmând jurizarea acestora. Juriul va selecta proiectele câștigătoare în funcție de următoarele criterii: (1) creativitate, originalitate și calitate arhitecturală/ urbanistică/ funcțională/ peisagistică – maxim 55 puncte, (2) viabilitate, raționalitate și sustenabilitate – maxim 30 de puncte, (3) atingerea obiectivelor propuse prin temă – maxim 10 puncte și (4) calitatea și claritatea reprezentării ideilor – maxim 5 puncte.

Premiile acordate sunt: premiul I – valoarea contractului de proiectare, în limita a 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător, premiul II – 40.000 lei, premiul III – 25.000 lei, mențiuni pentru locurile 4 și 5 și diplome de participare pentru toți cei care s-au înscris.

Informațiile despre concurs sunt disponibile pe site-ul Consiliului Județean Bihor, pe pagina https://www.cjbihor.ro/centrucultural/

.

Anterior Ghiduri de arhitectură pentru construcții în mediul rural

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor