Contact

Centura Sânmartin | Stadiul lucrărilor: 18%

Acasă > Infrastructură > Centura Sânmartin | Stadiul lucrărilor: 18%

Începute în a doua jumătate a lunii octombrie, 2022, lucrările la Varianta ocolitoare a localității Sânmartin din județul Bihor au ajuns la un stadiu de execuție de 18%.

Până în prezent au fost realizate lucrări la nivelul terasamentelor (decapare, săpătură, îmbunătățire teren de fundare, așternere strat de formă și strat de fundație balast), și la nivelul podurilor. Totodată, în perioda următoare vor continua și lucrările de relocare utilități (apă-canal, linii electrice de joasă, medie și înaltă tensiune). Constructorii își propun ca în vara acestui an să toarne primul strat de asfalt.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCTII ERBAȘU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORĂȘENEȘTI S.A. – PROCONS GROUP SRL. Termenul de execuție a drumului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Anterior <strong>Pasaj suprateran la ieșirea din Oșorhei spre Cluj</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor