Contact

Centura Sântandrei | A fost aprobat Proiectul Tehnic

Acasă > Infrastructură > Centura Sântandrei | A fost aprobat Proiectul Tehnic

Consiliul Județean Bihor a aprobat luni, 15 noiembrie, în ședința extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Centurii Sântandrei.

Centura va avea o lungime de 4,9 kilometri, cu două benzi, câte una pe sensul de circulație. Vor fi amenajate două girații și un pod peste Pârâul Peța.

Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a explicat traseul nouului drum: „Centura Sântandrei va ocoli localitatea începând cu intrarea în Sântandrei dinspre Girișu de Criș, înspre Crișul Repede, și va face joncțiunea cu actualul drum care leagă Sântandrei de Oradea prin girația de pe strada Cazaban. De aici înspre Oradea va face apoi joncțiunea cu cel mai important nod rutier pe care îl va avea Oradea în anii următori. E vorba de nodul rutier dintre Drumul Expres Arad – Oradea și legătura de patru benzi dintre Oradea și Autostrada Transilvania. Acest proiect va intra în lucrări începând de anul viitor, la pachet cu drumul de la Nojorid. Lucrările vor dura un an și jumătate.”

Proiectul de hotărâre adoptat în ședința extraordinară, „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea; Lotul 2: Sector II (DJ797D, DJ797G, DJ797E, DJ797F) și Sector III (DJ797C)”, cuprinde și indicatorii tehnico-economici pentru Centura Nojorid. Valoarea totală pentru realizarea celor două centuri se ridică la 129.978.290,53 lei, inclusiv TVA.

Anterior Sprijin pentru introducerea gazului în comuna Tinca

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor