Contact

Certificate de urbanism și autorizații de construire | Întâlniri cu primarii

Acasă > Societate civilă > Certificate de urbanism și autorizații de construire | Întâlniri cu primarii

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a convocat marți, 15 februarie, o ședință cu mai mulți primari din județul Bihor, în vederea eficientizării procesului de eliberare a avizelor, a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire de către Direcția Arhitect –  Șef din cadrul Consiliul Județean Bihor. La discuții a participat și directorul Direcției, Ioana Filip.

CJ Bihor are convenții de colaborare cu 19* primării din județ pentru emiterea tuturor actelor referitoare la activitatea de urbanism. Unele dintre documentele eliberate de Direcția Arhitect – Șef depind de avizul primarului. În cadrul întâlnirii, au fost discutate soluțiile ca acest aviz să fie eliberat într-un termen cât mai scurt.

Ne dorim ca cetățenii și investitorii să se simtă sprijiniți și respectați de autoritățile locale. O comunitate se dezvoltă acolo unde vin cât mai mulți investitori și trebuie să creăm condiții ca acest lucru să se întâmple”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintel al CJ Bihor.

Un al subiect abordat în cadrul întâlnirii de marți a fost posibilitatea accesării unor fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru primăriile care vor să realizeze Planul Urbanistic General (PUG).

Vă reamintim că Direcția Arhitect Șef funcționează în sediul din strada Armatei Române, nr. 1, în cadrul Clădirii Muzeului Țării Crișurilor. Accesul se face pe partea cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.

Eliberarea certificatului de urbanism se face în termen de 5 zile lucrătoare (dacă avizul primarului este dat în 48 de ore), în timp ce pentru eliberarea unei autorizații de construire, noul termen va fi de 10 zile lucrătoare, cu posibilitatea de a fi redus la 5 zile, în schimbul unei taxe de urgență de maximum 500 de lei (în funcție de tipul construcției această taxă de urgență va fi diferențiată).

*Primăriile care au convenții de colaborare cu Direcția Arhitect Șef:

 1. Salonta
 2. Aușeu
 3. Balc
 4. Boianu Mare
 5. Borod
 6. Buduslău
 7. Bulz
 8. Cefa
 9. Cetariu
 10. Criștioru de Jos
 11. Curățele
 12. Hidișelu de Sus
 13. Olcea
 14. Paleu
 15. Sînnicolau Român
 16. Sârbi
 17. Șoimi
 18. Tarcea
 19. Tulca
Anterior Centura Beiuș, prelungită înspre Delani

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor