Concurs de idei pentru Centrul Cultural Multifuncțional

Acasă > Cultură > Concurs de idei pentru Centrul Cultural Multifuncțional

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de joi, 16 septembrie, documentația pentru edificarea   unui centru cultural în Municipiul Oradea, prin organizarea unui concurs de proiecte. Centrul este rezultatul unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, semnat în primăvara acestui an.

Concursul are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru construirea centrului, promovând interesele locuitorilor județului pentru creșterea calității vieții și implicit a patrimoniului construit. Centrul cultural va găzdui reuniuni, congrese sau conferințe și spectacole, dar va funcționa și ca un HUB creativ, contribuind astfel la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente. Centrul cultural ar urma să fie construit pe o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați și să aibă o înălțime maximă de 24 de metri. Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat într-o conferință de presă care a precedat ședința ordinară, organizarea concursului de proiecte pentru construirea centrului cultural.

Va fi un concurs clasic. Cea mai mare pondere a punctajului va fi partea de creativitate și originalitate. Va fi punctată, de asemenea, partea de viabilitate și sustenabilitate, având în vedere că va fi un proiect de aproximativ 15 milioane de euro.  Ne propunem ca în data de 1 octombrie, după ce toate elementele tehnice ale acestui concurs sunt stabilite, să demarăm procedura de concurs, iar termenul de depunere a proiectelor să fie la începutul lunii decembrie. Jurizarea ar urma să fie pe parcursul lunii decembrie, iar comisia de evaluare să fie compusă din cel puțin trei arhitecți. Foarte probabil, vom propune acest proiect ca proiect strategic al județului Bihor, pentru finanțarea din fondurile europene transfrontaliere din următorul exercițiu financiar”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

 

Anterior Bugetul pentru culte, repartizat în funcție de numărul credincioșilor, construcțiilor și proiectelor desfășurate

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor