Contact

Constructor desemnat pentru centurile Oșorhei, Sântandrei și Nojorid

Acasă > Infrastructură > Constructor desemnat pentru centurile Oșorhei, Sântandrei și Nojorid

A fost desemnat constructorul pentru execuția lucrărilor la centurile din Zona Metropolitană Oradea (ZMO), după finalizarea procedurii de licitație.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12,7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Procedura de atribuire a fost împărțită pe două loturi (Lotul I: Centura Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel și Lotul 2: Centurile Sântandrei și Nojorid). Constructorul clasat pe locul I pentru ambele loturi este PORR CONSTRUCT SRL.

Valoarea ofertei câștigătoare pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fără TVA, iar a celei pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fără TVA. Ofertantul a fost invitat la semnarea contractului în data de 2 februarie 2023, după ce expiră perioada pentru contestații. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional. Studiul de fezabilitate și proiectele tehnice aferente proiectului sunt realizate.

Consiliul Județean Bihor și-a asumat realizarea celor trei drumuri noi de legătură în Zona Metropolitană Oradea, în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Decizia privind realizarea proiectului ,,Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” a fost luată ca urmare a datelor statistice din trafic, care arată că în zona din jurul Oradiei circulă cele mai multe mașini din Bihor. Acest lucru se datorează numărului mare de locuri de muncă din ZMO, respectiv a celor care fac naveta (din peste 160.000 de locuri de muncă din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană).

Anterior Scrisoare deschisă pentru urgentarea realizării Autostrăzii Transilvania

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor