Contact

Evenimente culturale în aer liber, în timpul sezonului turistic

Acasă > Cultură > Evenimente culturale în aer liber, în timpul sezonului turistic

Astăzi, 12 mai, a fost aprobat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea pentru organizarea în comun a unor acțiuni culturale în Oradea.

În perioada următoare va fi realizat un calendar de evenimente, cu aducerea instituțiilor de cultură mai aproape de public. Scopul este de a promova și de a consolida cultura locală, de a anima spațiile publice și de a atrage turiști. Actele artistice vor fi susținute de toate instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Bihor, cu sprijinul logistic, material și de expertiză al Primăriei Oradea.

Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) din cadrul Primăriei va stabili calendarul, locurile de desfășurare și orarul evenimentelor, va realiza elementele grafice și va promova activitățile artistice. Consiliul Județean Bihor, prin Teatrul Regina Maria, Filarmonica de Stat Oradea și Teatrul Szigligeti Szinhaz Oradea, va selecta artiștii care vor participa prin rotație la aceste evenimente și va asigura dotările tehnice necesare.

Majoritatea beneficiarilor acestor evenimente sunt orădenii, dar și cetățenii județului Bihor, precum și turiștii, în număr tot mai mare în Oradea. În perioada de pandemie, evenimentele culturale au fost mai puține, drept urmare și veniturile proprii ale instituțiilor subordonate au fost foarte mici, dar pentru viitor, când spectacolele se vor desfășura în regim normal, trebuie să lucrăm o strategie prin care acestea să fie practicate cum trebuie”, a precizat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, în conferința de presă care a precedat ședința extraordinară.

Unul dintre cele mai importante obiective este de a face un brand cultural pentru Oradea și județul Bihor complementar, care să constituie un argument suplimentar în a atrage turiști, iar în relația cu cetățenii, să fie o ofertă mai diversificată și complexă de evenimente. Ne dorim ca inistituțiile de cultură să vină mai aproape de publicul țintă. Protocolul punele bazele unui calendar de micro-evenimente, care ar trebui să se întâmple în fiecare weekend în sezonul turistic și să anime, să dea viață orașului, dar să și prezinte valorile culturale importante la nivelul județului Bihor”, a declarat Mihai Jurca, city-managerul Municipiului Oradea.

Protocolul este încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Vicepreședintele Călin Gal a mai precizat în conferința de presă că se ia în calcul construirea unei clădiri destinate instituțiilor de cultură. Acest spațiu ar urma să fie folosit pentru repetițiile trupelor de teatru sau ale muzicienilor, desfășurarea unor ateliere artistice și depozitarea instrumentelor muzicale, a recuzitei și altor obiecte necesare.

Anterior Parteneriat pentru dezvoltarea zonelor turistice din județul Bihor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor