Contact

Festivitate de premiere a elevilor care au câștigat EcoProvocarea

Acasă > Infrastructură > Festivitate de premiere a elevilor care au câștigat EcoProvocarea

Joi, 29 iunie, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au câștigat concursul „EcoProvocarea”, organizat în cadrul campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, ediția a III-a.

Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan, și directorul Direcției Silvice Bihor, Teodor Suciu, Armando Bungău, director Decathlon Oradea și Mela Delia, președintele asociației de mediu Pro-TimeR, au înmânat premiile, fiecare elev primind un voucher Decathlon în valoare de 500 de lei.

La festivitate au fost invitați și cei 40 de profesori care au câștigat, prin tragere la sorți, câte un voucher în valoare de 250 de lei oferit de sponsorul Benvenuti.

Pentru implicarea deosebită în activitățile din cadrul concursului, a fost acordat un premiu special de 10.000 lei Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea. 

Au fost și două momente artistice în timpul evenimentului, susținute de elevi și profesori de la Palatul Copiilor din Oradea. Primii care au urcat pe scenă au fost Ianc Anastasia și Tomuța Sofia (muzică populară), pregătite de prof. Turc Gal Anamaria și acompaniate de domnii profesori Miescu Adrian (vioară), Dobrea Marius (orgă), Vălean Vlad (acordeon) și Marius Marcu (safoxon). Cel de-al doilea moment artistic a fost susținut de Ilinca Maria Oprescu, Mihaela Daria Cozman și Astrid Theodora Muthu (muzică ușoară), pregătite de prof. Dana Maria Oprescu.

Concursul „EcoProvocarea” s-a desfășurat în perioada 1 mai – 15 iunie 2023 și s-a adresat elevilor înscriși în clasele I – XII în școlile din toate orașele și comunele din județul Bihor, inclusiv Municipiul Oradea.

Județul Bihor este împărțit în șapte zone din punct de vedere al serviciului de salubrizare. Au fost extrași 20 de câștigători din fiecare zonă.

Pentru a câștiga, elevii au avut de îndeplinit mai multe criterii: să fie membri într-un EcoClub (o echipă de elevi voluntari pentru protejarea mediului, constituită la nivelul școlii), să participe la concursul sportiv „Ștafeta Reciclării” organizat de școala unde învață, să participe la cel puțin o acțiune de igienizare și să convingă 3 adulți să își instaleze aplicația „Bihor Curat”, gestionată de Ecolect Bihor.

Elevii care au câștigat componenta ,,Ștafeta reciclării” din cadrul concursului ,,EcoProvocarea” vor primi, din toamnă, acces la un meci de baschet al echipei CSM Oradea.

Vă reamintim că în luna mai s-a desfășurat cea de-a treia ediție a campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, un proiect al întregii comunități, care se bucură de sprijinul partenerilor ADI Ecolect Group, ISJ Bihor, Universitatea din Oradea, cultele religioase, Clubul Sportiv Municipal Oradea, Direcția Silvică, ONG-uri de profil, mediul de afaceri local și presa.

La fel ca în anii precedenți, în luna mai au fost organizate două competiții: „Campionatul bihorean al curățeniei”, care se adresează primăriilor din județ, și EcoProvocarea, o competiție pentru elevii din județul Bihor, care s-a încheiat în 15 iunie.

Anterior Stadiu avansat al lucrărilor la Terminalul Cargo de la Aeroportul Oradea

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor