Fonduri europene pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Bihor

Acasă > Infrastructură > Fonduri europene pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Bihor

Consiliul Județean Bihor a depus astăzi pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) proiectul pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (P.A.T.J.) Bihor.  În cadrul PNRR se finanțează 5 astfel de proiecte.

Serviciul proiecte cu finanțări nerambursabile din cadrul CJ Bihor a depus proiectul la ora 10:06, iar la ora 10:11 fondurile s-au epuizat, în condițiile în care la ora 10:00 s-a deschis linia de finanțare. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 237.000 euro Euro, fără TVA.

Planul de Amenajare a Teritoriului Județean este un document esențial la care se raportează orice Plan Urbanistic General (P.U.G.) al oricărei localități din Bihor.

Planul de amenajare a teritoriului judeţean are caracter director şi reprezintă expresia spaţială a programului de dezvoltare socio-economică a judeţului. Planul de amenajare a teritoriului judeţean se corelează cu Planul de amenajare a teritoriului naţional, cu Planul de amenajare a teritoriului zonal, cu programele guvernamentale sectoriale, precum şi cu alte programe de dezvoltare iar prevederile Planului de amenajare a teritoriului judeţean devin obligatorii pentru celelalte planuri de amenajare a teritoriului şi de urbanism care le detaliază.

Fiecare judeţ trebuie să deţină Planul de amenajare a teritoriului judeţean şi să îl reactualizeze periodic, la 5-10 ani, în funcţie de politicile şi de programele de dezvoltare ale judeţului.

Practic, prin proiectul depus astăzi, se încearcă decontarea plății pentru P.A.T.J.-ul comandat de CJ Bihor în aprilie 2020. Acesta este în curs de realizare, efectuându-se până acum 3 etape din cele 4. Ultima etapă este cea de avizare a documentului.

S.C. Urban team S.R.L. este firma care în conformitate cu contractul nr. 67 din 06.04.2020 prestează serviciul de actualizare a P.A.T.J.-ului . Valoarea contractului este de 946 050 lei cu TVA.

Proiectul pentru decontarea sumei a fost depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Anterior Se reiau zborurile pe Aeroportul din Oradea. Continuă lucrările la terminalul cargo

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor