Contact

Ianuarie | Amenzi de 50.000 lei pentru depozitări ilegale de deșeuri

Acasă > Mediu > Ianuarie | Amenzi de 50.000 lei pentru depozitări ilegale de deșeuri

În luna ianuarie au fost identificate, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, cinci persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor din județ. Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și amendate cu câte 10.000 de lei.

Aceste acțiuni au caracater permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. Prin acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

În imaginile surprinse se observă cum șoferii opresc autovehiculele într-o parcare și aruncă sacii cu gunoaie la marginea șoselei.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

Vă reamintim că la finalul anului trecut Consiliul Județean Bihor a încheiat un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT.

Consiliul Județean Bihor acționează, împreună cu instituțiile partenere, în mai multe direcții: (1) stabilirea unor standarde de curățenie, penalități explicite și responsabilități clare pentru cei implicați, (2) operaționalizarea sistemului de colectare a deșeurilor, (3) accesarea fondurilor europene pentru salubritate și mediu, (4) înființarea unor platforme de colectare separată a deșeurilor în orașele din județ, (5) gestionarea câinilor fără stăpân, (6) curățenia în zonele turistice, (7) proiecte pentru conservarea mediului și (8) acțiuni de educare și voluntariat. În acest scop, au fost încheiate parteneriate și cu alte instituții și autorități locale.

Anterior 4 oferte pentru Centura Sânmartin

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor