Contact

Au început lucrările la autogara Marghita

Acasă > Transport > Au început lucrările la autogara Marghita

Astăzi, 11 martie, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție a proiectului „Construire autogară” în Municipiul Marghita. 

Autogara va fi compusă din două corpuri. Primul, cu o suprafață de 105 mp, va avea o zonă de așteptare (20-30 de persoane), punct de vânzare bilete și informare (accesibil din două direcții – exterior și interior) și grupuri sanitare. În plus, va exista un chioșc, un vestiar pentru personal și o cameră tehnică/întreținere. În zona de așteptare va fi amplasat un afișaj electronic pentru sosiri/plecări și un sistem de sonorizare.

Cea de-a doua construcție este reprezentată de peronul de așteptare care va avea o copertină acoperită cu o suprafață de 272 mp. Și aici va fi amplasat un afișaj electronic și un sistem de sonorizare, precum și un sistem de supraveghere video.

Firma responsabilă de lucrările la Marghita este Flodor Transcom SRL, iar valoarea contractului este de 914.190,35 lei, fără TVA. Compania va  avea la dispoziție 5 luni pentru executția lucrărilor.

În această perioadă se pregătește documentația necesară pentru începerea lucrărilor și la autogara Beiuș. Cele două investiții sunt realizate de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) și prin Compartimentul Transport din cadrul Direcției Arhitect Șef a CJ Bihor.

5

,,Aceasta este o necesitate pentru locuitorii celor două municipii, precum și pentru locuitorii comunelor limitrofe acestora. Prin realizarea acestor autogări moderne, în condiții de securitate și de servicii la nivel european, mergem spre normalitate. În perioada următoare vom analiza situațiile existente pentru construirea de autogări și în orașele Salonta și Săcueni. La Salonta este în lucru studiul de fezabilitate, iar la Săcueni, SF-ul a fost contractat”, potrivit vicepreședintelui CJ Bihor, Călin Gal.

Anterior Parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului în Munții Apuseni

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor