Contact

Încep lucrările la podul din Nimăești

Acasă > Infrastructură > Încep lucrările la podul din Nimăești

Consiliul Județean Bihor a emis astăzi, 17 august,  ordinul de începere a lucrărilor pentru un pod nou în localitea Nimăești, din comuna Curățele.

Podul este situat pe drumul județean DJ 764H. Proiectul prevede construirea unui pod transversal nou, cu o lungime de 12 metri peste Valea Beiușele, în locul podului existent care are o lungime de 8 metri.

Podul existent a fost construit în anii 1970 și nu mai corespunde normativelor, fiind un pod cu suprastructură din 5 grinzi metalice cu podina de lemn.

Cel nou va fi din beton armat cu suprastructură din grinzi precomprimate EUROCODE tip T. De asemenea, se urmărește asigurarea scurgerii apelor și protejarea drumului județean DJ 764 H, a proprietăților adiacente la inundații și modernizarea infrastructurii rutiere pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță.

Lucrările vor fi executate de firma S.C. ILE VIOREL CONSTRUCT S.R.L. Valoarea contractului este 1.979.939,05 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fost stabilit, prin contract, la 12 luni.

Podul actual:

Anterior S-a asfaltat drumul județean dintre Bicaciu și Ianoșda

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor