Contact

S-a asfaltat drumul județean dintre Bicaciu și Ianoșda

Acasă > Infrastructură > S-a asfaltat drumul județean dintre Bicaciu și Ianoșda

Lucrările de modernizare pe Drumul Județean 797A, între Bicaciu și Ianoșda, în comunele Gepiu și Mădăras, au fost finalizate. Astăzi, 16 august, Consiliul Județean Bihor a recepționat proiectul.

Drumul dintre cele două localități era pietruit și nu prezenta siguranță pentru traficul rutier. Practic, prin acest proiect s-a asfaltat tronsonul dintre Bicaciu și Ianoșda. Drumul are o lățime de 6 metri și este prevăzut cu două benzi de circulație, câte una pe sens. 

Lucrările la obiectivul de investiții „Modernizare DJ 797A  Bicaciu – Ianoșda, km 2+993 – 8+321,88, L= 5,223.88 km, județul Bihor” au fost realizate de firma SC Dumexim SRL. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 11,5 milioane lei, cu TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Bihor.

Pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei şi a confortului, curbele au fost supraînălţate şi supralărgite conform standardelor în vigoare (STAS 863/85). Viteza de proiectare a drumului este de 40 km/h. Toate pantele transversale pe carosabil s-au proiectat cu valoarea de 2,5% în acoperiş sau pantă unică, aşa încât să se coreleze toate elementele stradale existente şi să se asigure scurgerea şi evacuarea apelor spre rigolele existente.

Anterior S-a semnat contractul pentru întreținerea marcajelor și a indicatoarelor de pe drumurile județene

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor