Contact

Inel rutier metropolitan de nord, din Oșorhei spre Paleu

Acasă > Infrastructură > Inel rutier metropolitan de nord, din Oșorhei spre Paleu

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de marți, 30 mai, un proiect de hotărâre privind asocierea pentru realizarea unui nou proiect de infrastructură, „Inelul Rutier Metropolian de Nord”.

Consiliul Județean Bihor încheie un contract de asociere cu Primăria Municipiului Oradea și primăriile comunelor Oșorhei și Paleu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ZMO pentru realizarea în comun a studiului de fezabilitate. Fiecare partener al acordului va aloca resurse financiare pentru întocmirea studiilor geotehnice, topografice, de trafic și a altor documentații necesare.

Ne propunem ca traseul să fie definitivat pe baza studiilor geotehnice și topografice și să fie asumat de către fiecare localitate în parte. Vom lucra în perioada următoare cu proiectanții și cu partenerii în așa fel încât să avem un traseu fezabil”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan de Nord va asigura conectivitatea între DN1 și DN19, traseul pornind din Centura Oșorhei, spre localitatea Fughiu, și trecând prin cartierele Tineretului și Podgoria. Dinspre zona Gheorghe Doja, traseul va continua înspre comuna Paleu, prin localitățile Săldăbagiu de Munte și Paleu, până la Centura Biharia.

Lungimea estimativă a traseului este de 15,8 kilometri, acesta urmând să fie ajustat.

Consiliul Județean Bihor va aloca 270.000 de lei pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate. Pentru construirea propriu-zisă a noului drum se vor face demersuri pentru a găsi o sursă de finanțare.

Anterior Constructor desemnat pentru Centura Beiuș – Etapa II

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor