Întâlnire de lucru în teren | Centru Cultural Multifuncțional

Acasă > Cultură > Întâlnire de lucru în teren | Centru Cultural Multifuncțional

Astăzi, 6 octombrie, a avut loc o vizită pe terenul unde se va construi Centrul Cultural Multifuncțional, un proiect dezvoltat de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, la care au fost invitați toți cei interesați de concursul de soluții.

Întâlnirea a fost organizată de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, și secretariatul tehnic al concursului. Reprezentații a două firme de arhitectură și proiectare din Oradea au răspuns astăzi invitației de a participa la discuții. Pe lângă domnul Gal, au fost prezenți și alți doi membri ai juriului, Ioana Filip – arhitect- șef în cadrul CJ Bihor, și Radu Fortiș – arhitect șef al Primăriei Oradea.

Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente. Centrul cultural va fi construit pe o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați și va avea o înălțime maximă de 24 de metri. Acesta va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmând să găzuiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Ne bucurăm pentru interesul pe care îl vedem deja din partea mai multor firme de arhitectură și proiectare. Scopul întâlnirii de astăzi a fost acela de a prezenta amplasamentul pe care va fi ridicat Centrul Cultural Multifuncțional și de a răspunde întrebărilor și nelămurilor legate de acest proiect. Am fost deja contactați și de arhitecți din țară care vor veni în vizită la Oradea. Cu această ocazie, vrem să îi asigurăm pe toți de disponibilitatea noastră de a mai organiza astfel de discuții și vizite în teren”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor.

Toți cei interesați își pot înscrie proiectele în cadrul concursului de soluții până la data de 30 noiembrie, inclusiv. Pe pagina https://www.cjbihor.ro/centrucultural pot fi accesate documentația pentru concurs, documentația suport, documentația foto și video, calendarul și datele de contact.

Anterior A fost lansată licitația pentru „Laptele și cornul”

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor