Contact

Microbuze pentru școlile din Bihor, prin AFM

Acasă > Transport > Microbuze pentru școlile din Bihor, prin AFM

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de astăzi, 6 septembrie, depunerea spre finanțare a proiectului „Microbuze pentru transportul elevilor din județul Bihor”.

Proiectul va fi depus vineri, 8 septembrie, în cadrul programului „Microbuze pentru de elevi”, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Valoarea maximă eligibilă este de 25 de milioane de lei, ceea ce ar însemna achiziționarea a aproximativ 22 de microbuze.

Încercăm să accesăm împreună cu primăriile din județul Bihor și această axă de finanțare, pe lângă microbuzele pe care le pune la dispoziție Ministerul Educației, astfel încât să asigurăm accesul la educație pentru copiii aflați în zonele rurale, unde densitatea populației este redusă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că în data de 25 august, Consiliul Județean Bihor a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației pentru achiziționarea unor microbuze electrice pentru elevii din județ, cu prilejul vizitei în Oradea a doamnei ministru Ligia Deca.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 35.905.334,5 lei, TVA inclus. În perioada următoare va fi demarată procedura de licitație. Fondurile europene vor fi alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație, Investiția 110 – Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi.

Anterior Se deschide parțial circulația pe Centura Aleșd

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor