Contact

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea | Stadiul lucrărilor

Acasă > Fonduri europene > Parcul Științific și Tehnologic din Oradea | Stadiul lucrărilor

Lucrările de construcție la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea au ajuns la un stadiu fizic de 70%. Au fost finalizate structura de rezistență și învelitoarea, iar închiderile laterale sunt realizate în proporție de 80%.

În prezent se lucrează la compartimentările interioare și la instalațiile electrice și mecanice, iar în luna august vor începe lucrările de amenajări exterioare.

Lucrările la amenajările exterioare și împrejmuire vor începe în august. Până la sfârșitul anului investiția va fi operațională. Spațiile realizate, echipamentele și dotările vor fi puse la dispoziția firmelor și universitarilor orădeni pentru cercetarea aplicată, inovare, realizarea de prototipuri și îmbunătățirea proceselor de producție. Licitația pentru dotări și aparatură este în derulare, în așa fel încât până la finalul anului să fie livrate și montate în spațiile de lucru”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Parcul Științific și Tehnologic va avea un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp. Acesta va cuprinde laboratoare de cercetare și prototipare, laboratoare de cercetare în inteligență artificială și laboratoare de tip Open Lab și Makers Eco-System. La primul etaj va fi construită și o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de persoane. La exterior va fi amenajată o parcare de 63 de locuri și va fi instalat un rastel pentru biciclete.

Vă reamintim că lucrările sunt executate de S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., în calitate de lider, și S.C. ABED NEGO COM. Valoarea totală a investiției este 39.768.307,19 lei, TVA inclus.  

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea este un proiect al Consiliului Județean Bihor realizat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Anterior Festivitate de premiere a elevilor care au câștigat EcoProvocarea

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor