Contact

Parteneriat pentru conservarea ariilor protejate din județul Bihor

Acasă > Infrastructură > Parteneriat pentru conservarea ariilor protejate din județul Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară din data de 5 august acorduri de parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) pentru conservarea a patru zone din ariile protejate din județul Bihor: Pădurea din Alparea, Pădurea Goroniște, Platoul Vașcău și Muntele Șes.

Acordurile de parteneriat au ca obiect colaborarea dintre cele două instituții pentru implementarea unor măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Consiliul Județean Bihor va avea rolul de a elabora cererile de finanțare și studiile pregătitoare necesare (de fezabilitate, de împădurire, de reconstrucție a pajiștilor) pentru ariile naturale protejate. ANANP, liderul de parteneriat, va asigura suportul tehnic și logistic necesar pentru elaborarea cererilor de finanțare și le va depune la Ministerul Fondurilor Europene.

Vă reamintim că la finalul lunii iulie, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat o vizită în teren în Munții Apuseni, împreună cu președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), doamna Adi Croitoru. Scopul vizitei a fost acela de a identifica zonele care pot fi puse mai bine în valoare din punct de vedere turistic, prin implementarea unor proiecte care conservă în același timp natura.

Anterior Variantele de traseu pentru Centura Sânmartin, în transparență decizională

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor