Contact

Parteneriat pentru parcurile industriale din Aleșd, Marghita, Beiuș și Ștei

Acasă > Economie > Parteneriat pentru parcurile industriale din Aleșd, Marghita, Beiuș și Ștei

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 23 august, încheierea unui acord de parteneriat între autoritatea județeană, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile Aleșd, Marghita, Beiuș și Ștei. Scopul acestui acord este înființarea și dezvoltarea a patru noi parcuri industriale pe raza unităților administrativ-teritoriale prezentate.  

Cele patru primării pun la dispoziția județului un teren cu o suprafață cuprinsă între 5 și 15 hectare și cu un acces la un drum național la cel mult 500 de metri distanță. Forma terenului trebuie să fie compactă și regulată și să nu fie mai departe de 2.000 de metri de rețeaua electrică și mai departe de 1.000 de metri de rețeaua de alimentare cu apă și canalizare. Un avantaj major îl reprezintă amplasarea terenului într-o zonă cu acces la gaze naturale și/sau în zonă apropiată de autostradă.

Ca lider de parteneriat, Consiliul Județean Bihor preia și transferă terenurile în proprietatea județului, întocmește documentațiile tehnico-economice pentru introducerea utilităților și caută surse de finanțare pentru aceste lucrări.

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea certifică faptul că terenul identificat de primării este oportun și fezabil pentru înființarea unui parc industrial, întreprinde demersurile și obține tilul de parc industrial pentru cele patru amplasamente, iar după consultarea Consiliului Județean, stabilește strategiile și politicile de administrare ale parcurilor. ADLO va administra cele patru parcuri industriale nou înființate și va prezenta un raport anual cu privire la activitatea desfășurată

.

Anterior Regulamentul pentru adăpostirea animalelor aflate în pericol, aprobat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor