Contact

Regulamentul pentru adăpostirea animalelor aflate în pericol, aprobat

Acasă > Infrastructură > Regulamentul pentru adăpostirea animalelor aflate în pericol, aprobat

În ședința extraordinară de astăzi, 23 august, Consiliul Județean Bihor a aprobat regulamentul de organizare și funcționare al Serviciului public de adăpostire a animalelor aflate în pericol pe raza județului Bihor, pentru care s-a emis un ordin de plasare în adăpost.

Consiliul Județean Bihor asigură în mod permanent servicii publice de adăpostire pentru animalele aflate în pericol pentru care sunt emise ordine de plasare în adăpost. Se consideră, printre altele, animale în pericol, acele animale rănite sau schingiute, implicate în lupte între sau cu animale, folosite pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea acestora, animalele sălbatice sau domestice captive asupra cărora a fost practicat tirul, ori animale din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine aflate, fără supraveghere, pe căile de circulaţie publică.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Rutier care constată că un animal se află în pericol, emit de îndată un ordin de plasare a acestuia în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Ordinul se comunică ulterior Consiliului Județean Bihor, care va transmite mai departe informația entității responsabile cu prestarea serviciului de adăpostire a animalelor, precum și deținătorului animalului, dacă acesta este cunoscut.

Serviciile acordate animalelor în adăpost cuprind capturarea/ preluarea/ ridicarea acestora, asistență veterinară de urgență, transportul animalelor la adăpost, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor identificate, cazarea și hrănirea lor pe perioada adăpostirii.

Consiliul Judeţean Bihor va deconta toate cheltuielile suportate de către entităţile cu care are încheiate contracte, conform tarifelor stabilite şi aprobate, în condiţiile legii, pentru fiecare tip de serviciu acordat animalului plasat în adăpost.

Regulamentul conține, de asemenea, drepturile și obligațiile stabilite în cazul deținătorilor de animale plasate în adăpost care cer restituirea acestora.

Anterior Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru platformele de deșeuri din județ

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor